måndag 14 januari 2008

Premiär för Amaanas förskola


Många glada föräldrar skolade in sina barn på förskolan i Kista ett projekt som svenska somalier tagit initiativ till och som nu förverkligas.
En ny styrelse valdes på föreningsstämman den 14 apil 2008.Föräldrarkooperativet är öppet för alla barn med upptagningsområde i Kista.
Inför premiären i år så uppstog en del inkörningsproblem vilket den nya styrelsen har rättat till. Utbildningsförvaltningen betalade inte utlovat stimulansbidrag varför verksamheten fick problem att betala beloppen på tidigare insända skattedeklarationer. Skattemyndigheten underrättades om situationen vilket våra politiska förtroendevalda i utbildningsnämden ej fick besked om vilket förorskade skriverier i pressen.
Det bästa för alla parter vore om Utbildningsnämnden bordlagt ärendet den 28 april för att införskaffa aktuella "färska" uppgifter från utbildningsförvaltningen i stället för att fatta beslut på "gammal skåpmat".
Men som läget är nu får vi besvära våra rättsvårdande (se Länsrätten,Kammarrätten,Regeringsrätten) myndigheter med detta ärende (inhibition) och jag tycker att utbildningsförvaltningen skall per omgående komma till skott och meddela nämnden att allt är fixat och klart så vi kan återkalla ärendet från Länsrätten så vi kan fortsätta vår verksamhet allt enligt stadens riktlinjer.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att de svensk-somalier som satsar tid och personliga resurser för Amaana föräldrakooperativ skall framstå som en ledstjärna för hur svensk-somalier som goda entreprenörer lyckas förverkliga ett företagande som bygger på kooperativa idéer där föräldrarna med barn i verksamheten bestämmer via demokratiska spelregler om verksamhetens framtida inriktning.
Förskolan är öppen verksamhet där alla barn är välkomna.Upptagningsområdet är Kista med omnejd.
Vi lever i ett mångkulturellt samhälle!
Göran Eriksson
Nyvald styrelseordförande tom 2008-10-01

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat att hjälpa våra invandrare
till att starta upp ett dagis.

Det skall du all heder av Göran.

Att Utbildningsförvaltningen stjälper i stället för att hjälpa invandrare är att beklaga.